Verkenners – Dag 2

Ahoy, landrotten!

We schrijven 18 juli 2015, zo’n 400 jaar na de oprichting van de VOC. Een tijdperk waarin de geschiedenis van Nederland is geschreven, een tijdperk dat de verkenners deze week zullen herbeleven. 

  
Na een behouden vaart, zijn we gisteren middag aan land gekomen in het mooie plaatsje Veere. We hebben het kampterrein opgebouwd en de omgeving verkend, waarna we de dag hebben afgesloten met een Rodedraad spel om de eerste punten voor “de verkenner van de week” op het scorebord te krijgen. 

   

 Na een goede nachtrust werden we verrast door een regenbui, waardoor we met het programma overstag gaan: er moesten boten gebouwd worden en wel in VOC stijl. Al het papier, plakband en drijfmateriaal dat op het kampterrein te vinden was mocht gebruikt worden. Uiteraard werden alle creaties beoordeeld op zeewaardigheid, toen ze het ruime sop kozen.   
In de middag hebben we koers gezet naar Vlissingen. Hier hebben we het standbeeld van Michiel de Ruijter bezocht en hebben we een super high-tech speurtocht door het centrum gedaan. 

 
Morgen ligten we het anker en gaan we het eiland verder verkennen tijdens onze hike. Dit jaar niet te voet, maar op de fiets. We zetten pas weer voet aan land aan de andere kant van dit Zeeuwse eiland. 

2 Reacties

 1. Ingrid Jacobse 20 juli 2015 om 11:18

  Hallo, hoe is het met het meisje dat gisteren gevallen is met haar fiets tussen Aagtekerke en Grijpskerke? Heeft ze nog veel last van haar been? We zagen het gebeuren en zijn even bij haar gebleven. Was wel benieuwd, vandaar dit berichtje….. Met vriendelijke groeten, Ingrid Jacobse.

 2. kabouters mierlo 20 juli 2015 om 18:34

  Hoi Verkenners,
  Wat een coole boten. Bleven ze ook allemaal drijven?
  Wij hebben vandaag een leuke vossenjacht in het centrum gehad. De uitslag was “oliebollen “. Helaas aten we die niet.
  Heel veel plezier en succes met de hike.
  Groetjes van alle kabouters ⛵⚓ (van elke kabouter een smiley )