Nieuwsbrief

Gezocht beverleiding!

De Bevers van scouting Mierlo is een actieve en enthousiaste groep van ongeveer 20 tot 25 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. Wekelijks draaien wij groep op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Ons grote scoutingterrein, met speelvelden, een eilandje en kampvuurkuil zorgt ervoor dat we wekelijks nieuwe en diverse activiteiten kunnen neerzetten. 

We houden ervan om vooral actief buiten bezig te zijn. Denk hierbij aan sport- en spelactiviteiten, maar ook samenwerkingsspellen of meehelpen met het bouwen van een kampvuur. 

We hebben een ruime blokhut die ook mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld knutselactiviteiten. Vanaf ons terrein zijn we zo in nabijgelegen bossen en kunnen we hier ook op ontdekking uitgaan. Elke week beleven de Bevers samen weer nieuwe stoere en leerzame avonturen. Ze worden op een creatieve manier uitgedaagd en zijn zo samen bezig. 

Naast het wekelijks groep draaien organiseren we ook meerdere andere leuke activiteiten voor onze Bevergroep. Denk hierbij aan een winterweekend, een dagje weg in het voorjaar, gezamenlijk weekend met de andere speltakken van scouting Mierlo, maar vooral niet te vergeten ons jaarlijkse zomerkamp! 

Lijkt het je leuk om samen, met enthousiaste leiding en een grote groep kinderen, wekelijks bezig te zijn, dan zijn wij op zoek naar jou! Interesse? Stuur een mailtje naar bevers@scoutingmierlo.nl of kom gerust een keer kijken bij ons!  
Gezocht Verkenners!

Ben jij op zoek naar avontuur en wil je nieuwe vaardigheden leren? Dan is lid worden van de Verkenners Scouting Mierlo iets voor jou! Als lid van de Verkenners ga je op ontdekkingsreis in de natuur, leer je nieuwe vrienden kennen en ontwikkel je belangrijke vaardigheden.

Verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar oud en draaien elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur groep. Bij Verkenners Mierlo kom je terecht in een gezellige groep waarin je samen met anderen verschillende activiteiten onderneemt. Denk hierbij aan kampvuur maken, knopen leren, kaartlezen en nog veel meer.

Als Verkenner krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien als persoon. Zo leer je om zelfstandig te werken, verantwoordelijkheid te nemen en om te gaan met anderen. Door samen te werken met andere Verkenners ontwikkel je belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren.

Maar het belangrijkste van Scouting is natuurlijk het avontuur! Als Verkenner ga je op ontdekkingsreis in de natuur en maak je de mooiste avonturen mee. Zo ga je op kamp, hike je door bossen en slaap je in een tent. Dit zijn ervaringen die je nooit meer zult vergeten en die je voor altijd bij zullen blijven.

Kortom, er zijn genoeg redenen om lid te worden van de Verkenners Scouting Mierlo!
Ben jij klaar voor het avontuur? Stuur een mailtje naar verkenners@scoutingmierlo.nl of kom gerust een keer langs op donderdagavond!
Gezocht Bestuursleden!

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen en jeugd in Mierlo? 

Vind je het leuk om, samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, iets op te bouwen? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!
Wij bieden:

* Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt
bieden aan kinderen en jongeren.
* Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
* Het opdoen van veel nieuwe contacten.
* De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. 
* Mee te bouwen aan een van de mooiste verenigingen van Mierlo. 

Lijkt je dit wat? Stuur een mailtje naar bestuur@scoutingmierlo.nl.